Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb via een incasso bureau een vordering ontvangen van € 707,90. Bij navraag bleek het om een bekeuring te gaan in 2015 van € 197,91 .

Ik heb het proces-verbaal gevraagd en ook netjes ontvangen. Hier staat inderdaad de foto van mijn auto.

Het punt is, dat ik nooit geïnformeerd ben over deze bekeuring, dus ook niet in staat ben gesteld om deze te betalen. Nu krijg ik opeens ook een waanzinnig bedrag aan incasso kosten erbij.
Zij claimen dat ik wel op de hoogte ben gesteld omdat zij een poststuk hebben met handtekening van mij. Deze heb ik opgevraagd en er blijkt een handtekening op te staan. (Deze heeft een datum van 16-06-2016).
Wat blijkt is dat het niet mijn handtekening is. Deze lijkt totaal niet op mijn handtekening. Lijkt dus vervalst te zijn.

Nu zeggen zij: "Het ondertekende document is een rechtsgeldig bewijs van afgifte en is dus meer dan voldoende om aantoonbaar te maken dat u volledig op de hoogte was van de bekeuring. Wie er bij u thuis getekend heeft is voor onze opdrachtgever niet relevant."

De handtekening van mijn vrouw en kinderen zijn ook totaal anders dan die op dat document. En zij zeggen dat ze nooit zo'n document ondertekend hebben. Bovendien lijkt me dat ik een handtekening moet zetten, omdat ik de overtreder ben?

De vraag is dus, klopt het wat zij zeggen en dit document rechtsgeldig is?

Ik heb ze gezegd dat ik de bekeuring uiteraard wil betalen, want ik heb die overtreding begaan, maar de incassokosten weiger ik te betalen omdat ik tot hun bericht nooit op de hoogte ben geweest van het feit dat ik geflitst was. Ik ben niet staande gehouden.

Het ondertekende document is inderdaad een rechtsgeldig document en u zal moeten aantonen dat de geplaatste handtekening niet van u of enig huisgenoot is. De bewijslast ligt bij u. Slaagt u daarin dan is de kans groot dat u de incassokosten niet hoeft te betalen. Zo niet, dan vrees ik dat u de kosten alsnog moet voldoen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag