Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedemorgen,

Ik leg het volgende voor; ik werd recentelijk staande gehouden voor een vermeende verkeersovertreding nl. het in de hand houden van een mobiele telefoon...ik heb te kennen gegeven geen verklaring te willen afgeven. Daarop vroeg de agent mij wat het merk was van mij telefoon.
Wederom aangegeven geen verklaring te willen geven, waarop de agent mij liet weten dan mijn voertuig te gaan doorzoeken.
Ik heb uitdrukkelijk en meer dan eens verklaard geen toestemming te geven voor het doorzoeken van mijn auto en persoonlijke bezittingen, waarop ik gesommeerd werd mijn auto te verlaten.
De agent heeft vervolgens zonder handschoenen mijn auto doorzocht, alsmede mijn reistas en heeft daarbij meerdere ritsen moeten openen en met blote handen door mijn privé bezittingen moeten graven....
Mijn vraag is dus, stond de agent in zijn recht, mijn auto en reistas op dergelijke wijze doorzoeken en privacy te schenden?

In beginsel gaat de bevoegdheid van de agent behoorlijk ver. Zo kan er op grond van de wet wapens en munitie uw auto doorzocht worden als er verdenkingen zijn. Daarbij moet dan wel voorzichtig met uw bezittingen worden omgegaan en mogen prive-zaken niet gedeeld worden maar wel helaas doorzocht worden. Vindt u dat er onfatsoenlijk met uw zaken is omgegaan dan kunt u een klacht indienen bij de politie c.q. het openbaar ministerie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag