Stel vraag

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Het broertje van mijn man staat bij ons ingeschreven op ons woonadres, maar hij woont er niet. Hij woont in een huurwoning met zijn moeder. Als hij zich hier uitschrijft en op zijn woonadres inschrijft wordt zijn moeder gekort in haar uitkering. Dus zijn we hier in meegegaan tot moeder haar AOW krijgt. Dat krijgt ze volgend jaar.
Wij hebben een koophuis. Hij (en moeder helaas) hebben echter een gokverslaving. Mocht hij schulden opbouwen wat gebeurt er dan. Kan het zo zijn dat de schuldeisers dan bij ons huis kunnen aan bellen, omdat hij hier ingeschreven staat? En wij voor zijn schulden opdraaien. Of kunnen ze ook beslag leggen op zijn rekening?.
Hij en mijn man hebben samen een VOF bedrijf. Ik denk persoonlijk dat dit wel een probleem is, omdat de beslaglegging van een rekening waarschijnlijk ook mijn man treft?.

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik hoop dat ik voldoende heb toegelicht.

Met vriendelijke groet,
E.F

Het is niet toegestaan om op uw adres ingeschreven te staan en elders te wonen. Daarvoor kan het broertje een boete krijgen. Als hij schulden heeft dan kunnen schuldeisers ook beslag leggen op uw spullen, tenzij u het tegendeel bewijst. Als er schulden zijn voortkomend vanuit de VOF dan kunnen schuldeisers beslag leggen op het VOF-vermogen en prive-vermogen van hem. Prive-schuldeisers kunnen enkel het prive-vermogen van hem aanspreken dus ook beslag leggen op goederen op het adres waar hij staat ingeschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag