Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Tijdens een expositie in een beeldentuin in mijn werk kapot gemaakt verbogen in gescheurd.
De eigenaar van de beeldentuin wijst alle aansprakelijkheid van de hand. Toch heb ik hem middels aangetekend schrijven aansprakelijk gesteld omdat het op zijn terrein gebeurd is.
Hij heeft hierop gereageerd aangifte te gaan doen wegens smaad?!? Uiteraard heb ik bewijzen, email waarop hij verteld dat beelden gebroken zijn maar dat dat kwam doordat ze niet goed gemaakt waren.
Maar hij heeft wel getekend voor ontvangst.
Hoe zou ik dit nu verder kunnen aanpakken?

Wat vervelend dat uw werk beschadigd is geraakt. Heeft u met de eigenaar van de beeldentuin wellicht een expositie-overeenkomst gesloten, waarin uw afspraken over het tentoonstellen van het werk, verzekering en aansprakelijkheid staan? Het uitlenen van de werken om deze tentoon te stellen kan juridisch al bruikleen worden gekwalificeerd. Op de eigenaar van de beeldentuin rustte de verplichting om als een goed huisvader zorg te dragen voor bewaring en behoud van het in bruikleen gegeven werk(art. 7A: 1781 lid 1 BW). De eigenaar van de beeldentuin dient het voorwerp aan het einde van de bruikleen in de juiste staat aan u terug te geven. Nu hij dit niet kan, omdat het werk is beschadigd, is hij in beginsel aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat hij niet is tekortgeschoten in zijn zorgplicht (art. 6:74 BW). Is u bekend hoe de beschadiging is ontstaan?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag