Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter heeft impulsief een contract ondertekend met een sportschool om een gratis les te mogen doen, de voorwaarden waren haar niet echt duidelijk. Nu lijkt ze er voor 1jaar (!) aan vast te zitten. Vraag die ik heb:

Mag een sportschool in haar contract bepalen dat de ontbindeing alleen mogelijk is na een inspanningsprestatie van minimaal 20x te sporten binnen 90dagen?

(andere 2 opties tot onbinding zijn verhuizing - niet actueel - of een doktersverklaring, maar die mag een dokter dus helemaal niet afgeven!)

Het hangt er een beetje vanaf hoe de sportschool de rechten en verplichtingen heeft voorgesteld , maar een gratis les lijkt mij ter kennismaking , of ter kennismaking en na eventuele aanvaarding van verdergaande verplichtingen een vermindering van prijs voor deze les. Ik zou me op het standpunt stellen dat er is getekend voor een kennismakingsles en dat nadien nog besloten kan worden tot contracteren voor meer lessen. Als u er niet uitkomt mag u mij benaderen, er is misschien nog wel een andere mogelijkheid en dat is uw toestemming intrekken voor deze rechtshandeling, ( afhankelijk van de leeftijd van uw dochter)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je Monique!
Vooraleerst, mijn dochter is 20jr waardoor intrekking niet opgaat helaas.
Daarbij, samen met een andere vriendin, heeft ze iets getekend wat nodig was om te mogen sporten. De voorwaarden zouden zijn toegelicht, echter de consequentie als zijnde een jaarcontract met waarde van ruim 750euro is volgens de 2 meiden nooit expliciet verteld.
Natuurlijk was dit naïef en dom, echter de sportschool valt ook het eea te verwijten. Waar ik me met name aan stoor zijn de bepalingen om te kunnen ontbinden. Met name de inspanningsverplichting om binnen 90dagen minimaal 20x te hebben moeten sporten alvorens je zou kunnen opzeggen, vind ik absurd (ookal omdat mijn dochter al bij de intake een blessure had, en die na 3x sporten erger is geworden, waarna ze is gestopt). De bepaling dat het overleggen van een doktersverklaring snijdt geen hout, daar dit vanwege privacy redenen helemaal niet is toegestaan. Welke aanvliegroute en argumenten kunt u aanbevelen, om toch nog op een redelijke manier uit elkaar te gaan?


Zoals ik stelde : er is enigszins sprake van een misleidende tekst ( dwaling) want een gratis les is vrijwel altijd ter kennismaking. , ik kan er juridisch wel wat mee , bijvoorbeeld door het opstellen van een e-mail gericht aan de sportclub. Ontbinding is achteraf maar er schort iets aan de informatieplicht vooraf.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag