Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb van u antwoord gekregen dat ze het KGB niet van de kinderbehoefte mogen aftrekken en inderdaad wel bij mijn draagkrachtberekening optellen. Mijn advocaat heeft dit zo letterlijk wel in mijn convenant gezet (in 2015)...behoefte kind minus KGB is Kinderalimentatie minus aandeel van mij. Zoals ik zei scheelt dit mij 340 euro per maand maal inmiddels 40 maanden(meer dan 13.000 euro). Zowel mijn ex man als ik waren niet op de hoogte dat dit anders moest. Nu zegt u dat ik dit idd terug kan vorderen (tot 5 jaar terug) bij mijn ex. Maar is de toenmalige advocaat niet in gebreke gebleven? Zij had dit moeten weten toch?

In een beslissing van 9 oktober 2015 heeft de Hoge Raad bepaald dat bij de vaststelling van de door de ouders verschuldigde onderhoudsbijdrage voor hun minderjarige kinderen het kindgebonden budget en de daarvan deel uitmakende alleenstaande ouderkop niet in aanmerking moeten worden genomen bij de bepaling van de behoefte van het kind, maar bij de berekening van de draagkracht van de ouder die het kindgebonden budget ontvangt.
Aan de hand daar van wordt dus de hoogte van de alimentatie berekend.

Ik weet niet wanneer de Rechtbank de Beschikking heeft afgegeven. Uw advocaat had in ieder geval dat na 9 oktober 2015 moeten herstellen.
Wat u zegt is juist. Wellicht kunt u haar aansprakelijk stellen . Ik kan dat beoordelen aan de hand van de stukken.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag