Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Een maand geleden hebben mijn partner en ik ons huurcontract getekend en getekend teruggestuurd gekregen waarin stond dat de huurprijs inclusief servicekosten was (uitgelegd gas, water en licht.)

Nu krijgen wij bericht dat we zelf onze nutsvoorzieningen moeten gaan afsluiten.

Na een telefoongesprek met onze verhuurder komen wij erachter dat de verhuurder een fout heeft gemaakt in het huurcontract en bedragen op de verkeerde regels gezet.

Wij krijgen dit koud op ons dak.

Onze vraag is: wat onze rechten zijn in deze situatie?

Het is eenvoudig: de huurovereenkomst geldt. Dus de huurprijs is inclusief servicekosten.

Beoordeel dit antwoord:

Het hangt er erg vanaf wat er in het huurcontract precies staat en wat er in de aanbieding van de huurwoning stond.
Dat u servicekosten betaalt, en deze betrekking hebben op elektra (verlichting) en verwarming van het gemeenschappelijke trappenhuis, lift, etc.., is geenszins ongebruikelijk en impliceert absoluut niet dat gas, water en licht van u als gebruiker van de huurwoning in de huurprijs verdisconteerd zijn. Bovendien zijn betalingen voor gas water en elektra altijd voorschot bedragen met afrekening achteraf op basis van werkelijk gebruik zodat u hoe dan ook voor uw gas, water en elektra gebruik zal moeten betalen bovenop de (kale) huurprijs. Het is dus belangrijk precies te kijken wat er in de huurovereenkomst staat EN wat partijen daarmee beoogd hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag