Vraag

ik ben voorzitter van een stichting die dansfeesten organiseert. Wij hadden sinds juni een optie bij de locatie waar we de afgelopen 3 jaar ook geweest zijn (het feest is ieder jaar in maart), nu wordt vanuit de locatie gecanceld wegens te weinig personeel dat weekend (ze hebben elders gelijktijdig een ander evenement).
kan de locatie zomaar cancelen?
we hadden nog niet getekend, maar dus wel de datum wederzijds bevestigd.
als zij cancelen zullen wij uit moeten wijken naar een andere locatie met minder oppervlakte, daardoor hebben we ook minder inkomsten. moet de cancelende partij ons hierin tegemoetkomen?

Deel deze vraag

3 Reacties

Het is de vraag wat er precies is overeengekomen. Behelsde de optie dat de datum zeker vaststond? In dat geval zou u de locatie aan die datum kunnen houden of wellicht kunnen aanspreken voor schade. Maar een en ander zal met name afhangen van wat over en weer is gecommuniceerd en wat daaruit over en weer mocht worden afgeleid door partijen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik begrijp dat u sedert juni 2018 een optie heeft om een feest te organiseren in maart 2019. Deze optie is bevestigd. Dat betekent dat er een overeenkomst tot stand is gekomen, indien onomstotelijk blijkt dat beide partijen hebben afgesproken dat maart 2019 een feest wordt georganiseerd op de betreffende locatie, ondanks dat deze nog niet schriftelijk is ondertekend.

Indien deze overeenkomst door de wederpartij wordt geannuleerd heeft u recht op vergoeding van schade.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik ben eveneens van mening dat er door acceptatie van de optiedatum tussen partijen een overeenkomst tot stand is gekomen om op de vastgestelde datum van de locatie gebruik te mogen maken. Deze overeenkomst kan de eigenaar van de locatie niet zo maar annuleren. U kunt nu enerzijds nakoming van de overeenkomst verlangen, zodat het feest op de locatie alsnog door kan gaan. Als dit niet (meer) mogelijk blijkt te zijn, dan kunt u de overeenkomst zelf ontbinden en een schadevergoeding vorderen. Anderzijds kunt de overeenkomst ook in overleg met de eigenaar van de locatie ontbinden, waarbij u dan eveneens aanspraak maken op een schadevergoeding kunt maken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm