Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


9 jaar geleden heb ik met mijn vrouw borg gestaan voor de hypotheek van mijn broer. Aangezien het hier voor de aankoop van een recreatiewoning ging heeft mijn broer zich met zijn vrouw en kind op mijn adres in laten schrijven als woonadres zodat hij zorgeloos in de recreatiewoning kon wonen. Het ging slechts om een financieering van 50.000 euro. mijn broer is zelfstandig ondernemer en kon en kan nog steeds geen enkele financiering krijgen. Afgelopen jaar ben ik geconfronteert met een vervelende ziekte, het onderhoud aan ons huis eiste daardoor te veel werk van mij waarop wij besloten om uit te kijken naar een onderhoudsarm appartement. Wij konden een hypotheek krijgen bij de sns bank voor 1.6%
alles was rond alleen toen kwam de aap uit de mouw. Wij stonden borg voor mijn broer en eerst moest de borg af van zijn hypotheek. Dit kon alleen als hij parttime een baan ernaast ging zoeken. Dit weigerde hij waardoor wij noodgedwongen bij de rabobank wel een hypotheek konden krijgen tegen een rente van 2.8% oftewel over 10 jaar genomen 22.000 extra rentelasten.

Nu komt het: nadat wij verhuisd waren heeft mijn broer zijn huis in de verkoop gezet en een hypotheek aangevraagd voor de koop van zijn nieuwe woning. Hiervoor is hij wel partime gaan werken waardoor hij deze hypotheek wel voor hemzelf kreeg. U begrijpt dat indien hij dit wel voor mij gedaan zou hebben ik met veel lagere maandlasten had gezeten.

Ik was woedend op hem en vroeg een schadeloosstelling van slechts 5.000 euro als pleister op de wonde. Dit kon ook wel aangezien hij 92.000 euro extra op de verkoop van zijn woning had ontvangen. Dan was alles afgedaan en had ik hier vrede mee gehad. Hij heeft mij schriftelijk via sms toen beloofd om mij deze 5.000 euro te betalen. Nadat zijn hypotheek rond was deze week veranderde hij zijn mening ineens en weigert mij 1 cent te betalen. Dit was een vooropgezet plan om te verhinderen dat ik zijn hypotheekaanvraag zou blokkeren. omdat zijn parttime contract louter fictief is en ik hiervan weet heb.

Mijn vraag dus? hoever heb ik recht om het beloofde geld te ontvangen. Ik voel mij n.l. behoorlijk bedonderd met alles.

Wellicht dat er juridische grond is voor schadeloosstelling,. Ik kan dat beoordelen aan de hand van de betreffende stukken, correspondentie, feiten en omstandigheden van dit geval.
Voor een toelichting - zonder kosten - kunt u contact met mij opnemen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag