Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vader is vorige week overleden en nu vraagt de bank om een verklaring van erfrecht. We zijn met 4 kinderen waar er twee in de schuldsanering zitten. We hebben nu dus ook met twee bewindvoerders te maken. Kunnen de kosten van de bewinvoerders ook op ons verhaalt worden? De notaris valt duurder uit en de rechtbank berekent ook kosten .
Het gaat om een erfenis van ongeveer 12000 euro. Vanwege mijn rechtsgevoel vind ik het niet eerlijk dat wij, mijn zus en ik opdraaien voor de kosten van mijn broer en zus. Ook maken wij kosten zoals extra verlof en benzine .
Kunnen wij deze kosten ook inbrengen?

Als er geen onroerend goed is te verdelen behoeft de familie niet perse via de notaris de erfenis te verdelen en is een verklaring als zodanig niet nodig, wel een bewijs van overlijden. U kunt daar bij de bank op aandringen of uw bewindvoerders. De reden moet zijn dat de verklaring niet in verhouding staat tot de opbrengsten van de erfenis, er moeten ook dus schulden zijn. Zie stap 4 https://www.erfwijzer.nl/stapsgewijze-afhandelen-erfgenamen.html

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique ,
De bank is halsstarrig en eist dit formulier. Weet ook iemand antwoord op mijn vraag; door dat mijn zus en broer in de schulden zitten maken wij extra kosten gaat dit van ons deel af en kunnen wij ook onze kosten inbrengen ? Verlof etc ?
Ik vraag dit niet om hebberigheid maar het doet pijn dat mijn vader zijn spaargeld op gaat aan schulden die mujn broer en zus maakten.


Dit zijn wel schulden maar volgens mij vallen ze buiten de periode van bewindvoering. maar waarom neemt u omtrent deze vraag geen direct contact op met de desbetreffende bewindvoerders?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag