Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik wilde vanochtend parkeren op de openbare parkeerplaats van de Burgerking. Alleen hadden ze op de doorgang een ijzeren ketting opgehangen op iets minder dan 1 meter hoogte.
Vanwege dat het nog vrij donker was buiten zag ik de ketting niet en reed daar dus vrij hard tegen aan. Kan ik deze schade op hun verhalen?

Ik vraag me af of deze plaats altijd openbaar is of alleen op de openingstijden van de keten?

Beoordeel dit antwoord:

Vaak is de parkeerplaats deels gehuurd of is er een andere regeling getroffen met de eigenaar van de parkeerplaats, zodat deze bestempeld kan worden als openbaar maar in feite onder beheer van de burgerking valt. Als dit het geval is dan dient de burgerking ervoor te zorgen dat deze plaats toegankelijk is zonder obstakels zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Het is mij onbekend waarom de ijzeren ketting er hing als het om een openbare plaats gaat. Blijkens uw toelichting lijkt het erop dat de burgerking niet zorgvuldig is geweest m.b.t. de veiligheid en u kunt hen dan ook in beginsel voor uw schade aansprakelijk stellen. Mogelijk is meer bekend in de algemene voorwaarden. Wilt u de kwestie bespreken dan kunt u desgewenst direct contact met mij of een van de juristen opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag