Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben ons huis verkocht en er was een hypotheekbedrag berekend waarvoor wij een ander huis kopen konden. Dat hebben wij gedaan. Omdat de overdracht nog niet kon hebben wij met de verkoper een huurcontract opgesteld om te huren tot de daadwerkelijke overdracht plaatsvindt. Nu wonen wij daar inmiddels en krijgen we bericht van onze hypotheekadviseur dat de hypotheek NIET rond kan komen omdat hij een fout in de berekening heeft gemaakt. Hij was vergeten dat wij nog een lening ernaast hadden lopen.
En nu????
Kunnen wij hem ergens voor aansprakelijk stellen???
Want nu moeten wij op stel en sprong eruit en zorgen voor iets anders dat veel goedkoper is. Maar we hebben gekeken en zien niks geschikst.
Graag advies als dat mogelijk is.

Als de fout in de hypotheekberekening te wijten is aan de adviseur, omdat hij bv niet zorgvuldig is geweest dan is hij doorgaans aansprakelijk te stellen voor schade die voortvloeit uit de verkoop. De gevolgschade t.a.v. de verhuur kan dan ook worden gevorderd. De adviseur is tekort geschoten in zijn zorgplicht en dient daarom in beginsel de schade te vergoeden. Ik raad u aan hem aansprakelijk te stellen en bewijzen aan te voeren. Mocht u er samen nog niet uitkomen, dan kan ik u in deze zaak bijstaan. Neemt u t.z.t. dan direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel erg bedankt voor de supersnelle reactie.
Erg fijn, ook dat u aanbiedt ons te willen bijstaan mocht dat nodig zijn.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag