Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn een gezin van Nederlandse nationaliteit, die sinds 10 jaar in buitenland wonen. Volgend jaar wil onze dochter van 16 zelfstandig in Nederland gaan wonen in onze flat in Amsterdam. Zij wil in Nederland haar middelbare school diploma halen. Wij gaan haar regelmatig bezoeken maar blijven alsnog permanent in buitenland wonen. Wij hebben nog familie in Nederland die onze dochter gaan helpen mocht het nodig zijn. Ik begrijp dat onze dochter zich zelfstandig kan inschrijven bij de gemeente (het mag vanaf 16 jaar). Maar mag zij en kan zij een ziektekostenverzekering afsluiten? Zij heeft Nederlandse nationaliteit.

Als zij in Nederland studeert en zich inschrijft is zij verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten, maar het vinden van een woning zal moeilijk zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wil eraan toevoegen want ik zie dat uw dochter nog 16 is, dat zij niet verplicht verzekerd is in Nederland, misschien is het handig een doorlopende reisverzekering voor haar af te sluiten?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Echter blijft mijn vraag niet beantwoord: mijn 16 jarige dochter gaat alleen in onze appartement in Amsterdam wonen. Zij schrijft zich in bij de gemeente, gaat naar school in Amsterdam. Echter zich verzekeren kan zij niet: kinderen tot 18 jaar worden met hun ouders meeverzekerd, maar wij, de ouders wonen in buitenland en zijn in Nederland niet verzekerd. De vraag is: hoe kan onze 16 jarige dochter zich in Nederland verzekeren? Zij heeft recht om verzekerd te zijn: zij is een Nederlandse burger en woont permanent in Nederland.


Niet als zij alleen woont, daarom dient zij beter ingeschreven te blijven bij u en dan via een doorlopende reisverzekering verzekerd te worden. Zij heeft ook geen recht om te worden verzekerd . Welke school gaat zij volgen ? Regulier ? Zij kan wel bij familie worden ingeschreven, dan is zij verplicht verzekerd omdat zij op een derde adres uit huis woont , de toeslagen voor kinderen dan hoger is ( als u daar recht op heeft vanuit het buitenland)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag