Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


In de straat heeft een VvE een omhulsel geplaatst rondom een bestaande brandtrap/vluchtweg. Ik heb bij de gemeente geïnformeerd of hier vergunning is verleend. Er blijkt 20 jaar geleden een vergunning verleend te zijn voor de brandtrap en dus niet voor de ombouw. Ik heb begrepen dat de VvE een nieuwe vergunning of een gewijzigde vergunningaanvraag moet indienen. Wat is nu precies de procedure als ik bezwaar wil maken tegen de nieuwe situatie? Wordt deze nieuwe/gewijzigde aanvraag gepubliceerd en zo ja waar en hoe?

Als er iets zonder vergunning is geplaatst, waar wel een vergunning voor vereist is, dan kunt u bij de gemeente aandringen op handhavend handelen. Als de gemeente dat niet doet, kunt dat proberen af te dwingen via de regels van bezwaar en beroep.
Uiteraard moet u wel belanghebbende zijn.
Als er een vergunning voor aangevraagd wordt, dan zal deze aanvraag gepubliceerd moeten worden, evenals de vergunningverstrekking. Tegen de aanvraag kunt u zienswijze indienen en tegen de vergunning bezwaar en nadien in beroep gaan. Maar ook hiervoor geldt dat u wel belanghebbende moet zijn.
Het hier bedoelde begrijp "belanghebbende" is in het bestuursrecht gedefinieerd als de groep personen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag