Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb het kadaster laten komen en de erfgrens laten uit meten nu blijkt dat de buurman zij heg op onze grond staat . En hem gevraagd wanneer hij het weer recht trekt dus de heg er uit en wij een afrastering van palen en draad erlangs . Toen ik vroeg wanneer hi j dat van plan was kreeg ik een app van zijn dochter dat ze de papieren van het kadaster wilde komen halen haar vader heeft de helft mee betaald qua rek kadaster . En zei dat ze het afgelopen vrijdag gekocht heeft van haar vader met wie moet ik dit nu verder regelen ? De grens is voor verkoop bepaald en haar vader was daar bij aanwezig dus weet hoe die loopt nu zegt de dochter dat het verjaard is maar zei hebben het net gekocht ? En voor verkoop wilde we weten hoe die erfscheiding loopt ivm dat hij aan zijn dochter ging verkopen om problemen te verkomen ze hebben nooit over verjaring gehad en ik heb het nu 23 jaar in bezit. Wat kan en moet ik nu ??? Met vriendelijke groet p

Of er sprake van een lopende of mogelijk reeds voltooide verjaring is kan niet beoordeeld worden op grond van de summiere informatie welke u geeft. Het is wel zo, dat een lopende verjaringstermijn niet gestuit (onderbroken) wordt door een tussentijdse verkoop. Dus als er een verjaringstermijn liep, dan wordt deze voortgezet door de nieuwe eigenaar. Door de verkoop zijn de rechten van uw buurman overgegaan op zijn dochter, ook de rechten met betrekking tot een eventueel voltooide verjaring.

Beoordeel dit antwoord:

U moet het verder regelen met de dochter als zij de nieuwe eigenaresse is. Of zij inderdaad nu de eigenaresse is, kunt u in het kadaster nakijken.
De rechtsposities veranderen niet door de eigendomsoverdracht aan de dochter.
Niet in alle gevallen is de kadastrale erfgrens de juridische juiste (rechtsgeldige) erfgrens. Als de heg die de erfgrens aanduidt al 20 jaar op deze plek staat, dan is door verjaring deze afscheiding de juridisch geldende erfgrens geworden. U zegt er al 23 jaar te wonen, dus dan weet u waarschijnlijk ook hoe lang de huidige situatie al zo is. Als deze situatie al zo is sinds u er bent komen wonen, dan vormt de betreffende heg de huidige (juridische relevante) erfgrens en is die ontstaan door verjaring.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag