Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste,

Ik bezit een huis in de gemeente Tilburg, naast dat ik in het pand woon, verhuur ik 2 kamers aan andere studenten. Echter heb ik nog een lege kamer die ik graag aan nog een student zou willen verhuren. Ik heb een kamerverhuur vergunning aangevraagd en die is geweigerd omdat er al een huis is met een vergunning 30 meter vanaf mijn perceel.

Is het mogelijk om dit besluit aan te vechten? Ik woon direct aan het universiteitsterrein en had verwacht dat daar een vrijstellingsgebied is of de "25 meter regel".

Of is het mogelijk om een kamer te verhuren zonder inschrijving (dus voor een paar dagen in de week slapen, ingeschreven bij zijn/haar ouders). En is dat mogelijk met een verhuurcontract?

De uitzondering die u noemt moet toch voortvloeien uit een bestemmingsplan of apv. Doorzoekt u het plan met name op de regels ? Verder is het zo dat een student kan verblijven zonder ingeschreven te staan , ook met een huurcontract , echter kan dat leiden tot een handhaving van de gemeente en onnodige boetes. Als u dat wenst kan ik voor u het bestemmingsplan bestuderen en aanverwante omgevingsregels , doorgaans staan er ook een maximaal aantal verhuurde units per huis of maximaal aantal personen/ huishoudeenheden die op het adres mogen wonen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag