Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, mijn ex partner (vanuit een lat relatie) heeft nog een schuld bij mij van € 16000. Hij heeft daartoe een handgeschreven schuldbekentenis geschreven in 2009. Helaas heb ik al die tijd alleen mondeling om terugbetaling gevraagd, maar ondanks alle beloften, heeft hij nooit iets betaald. Nu heb ik begrepen ,dat ik deze schuld (betrof een lening aan hem) niet meer kan opeisen ivm de verjaringstermijn. Ik heb echter nog diverse goederen van hem bij mij in huis staan en de vraag is dan ook kan ik deze verkopen? En als dat via de kantonrechter moet kan ik dat dan zelf doen door een verzoek om toestemming aan de rechtbank te vragen.

Als u het geld uitgeleend heeft zonder terugbetalingsregeling, dan kunt u het bedrag nog vorderen en is er geen sprake van verjaring.
Als er bij de lening een bepaalde terugbetalingsverplichting is overeengekomen en deze is inmiddels verjaard, dan zou het kunnen dat u het geld niet meer terug kunt vorderen.
Als u wilt kan ik er met u naar kijken.
Ik ben advocaat. U kunt daarvoor contact met mij opnemen.
Als de vordering verjaard is, kunt zich ook niet verhalen op zijn goederen. Maar als de vordering niet verjaard is, kunt zich verhalen op zijn goederen. U moet daartoe er eerst beslag op leggen (onder u zelf) en tevens heeft u een vonnis nodig op basis waarvan u de vordering kunt incasseren. de verkoop van de goederen geschied dan via de deurwaarder. U heeft bij dat alles wel een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer er niet eerder een afspraak is gemaakt over de terugbetaling, dan is de vordering inderdaad niet verjaard. U kunt deze dan nog steeds opeisen.

Hoe is het contact met de persoon in kwestie? Voordat er wordt nagedacht over (en kosten worden gemaakt voor) beslaglegging, vonnissen en deurwaarders kan het best de moeite waard zijn om het gesprek aan te gaan met de persoon en zo alsnog afspraken te maken. Ik heb hier ruime ervaring mee en het resultaat is veelal positief (door een jurist in de arm te nemen laat u namelijk zien er serieus werk van te maken en dat maakt vaak wel indruk). Naar de rechter kan dan uiteraard altijd nog.

Neemt u gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag