Vraag

Mijn werkgever heeft mij (naast mijn fulltime functie van 40 uren) nog een extra functie opgelegd. Deze functie sluit mijn inziens niet aan op mijn kennis en werkervaring en het takenpakket omvat veel meer uren dan ik in een werkweek af kan krijgen. Daarnaast ervaar ik deze functie als zeer vervelend, daar deze werkzaamheden niet bij mij passen als persoon zijnde.

Dit heb ik diverse keren aangekaart bij mijn werkgever, echter werd hier niks mee gedaan. Sinds enkele weken is het mij teveel geworden (de werkdruk, stress en het verlies van het plezier in het werk) waardoor ik mij ziek heb moeten melden.

Ik heb mijn werkgever schriftelijk verzocht om mij van deze extra functie af te halen. En mij mijn oorspronkelijke werkzaamheden weer te laten doen. Op deze manier hoop ik psychisch en lichamelijk weer op de been te komen en snel te kunnen terugkeren.

Helaas lijkt mijn werkgever hier weinig gehoor aan te willen geven. Wat kan ik in deze situatie doen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw werkgever heeft onder bepaalde voorwaarden het recht om uw functie (deels) te wijzigen. Er moet sprake zijn van een redelijk voorstel. Uiteraard speelt hierbij een rol uw kennis en ervaring. Of de functie-wijziging in dit geval redelijk is, is moeilijk te beoordelen op basis van uw informatie. Bent u al opgeroepen om te verschijnen voor de bedrijfsarts? Indien u van mening bent dat de functiewijziging uw gezondheid zogezegd niet ten goede komt, adviseer ik u dat met bedrijfsarts te bespreken. Mogelijk dat deze daar in het kader van de reintegratie rekening mee houdt bij zijn advisering.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm