Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mijn huis verkocht. Met veel, heel veel, moeite kreeg ik een dagdeel vrij, van mijn vakantietegoed, voor de overdracht bij de notaris. Mijn teamleider heeft wel aangegeven dat ik slecht werknemetschap toon door akkoord te gaan met de snelle overdracht 2,5 week. Ik had de verkoop moeten weigeren en wachten op een evt. lager bod met een lange duur voor overdracht. Dat zou mij duizenden euro's kosten en mogelijk zelfs het niet krijgen van nieuwe kopers. De verkoop is omdat mijn vrouw eind volgende maand gaat bevallen. Wij wiilen van een 2-kamer flatje naar een eengezinswoning die dichter bij de grootouders is. Deze gaan op onze baby passen. Ik denk eerder dat de weigeringen om een dagdeel onbetaald verlof, van vakantietegoed, om naar de overdracht bij de notaris te gaan, en dreiging over mijn positie als werknemer getuigy van slecht werkgeverschap. Hoe zit dit juridisch gezien? Ik ben benieuwd want als mijn bod dat ik vandaag deed op een woning wordt geaccepteerd, begint de ellende opnieuw om een dagdeel vakantie op te nemen voor de overdracht bij de notaris.

De handel van uw werkgever is op zn zachts gezegd niet werknenervriendelijk. Als u wettelijke verplichtingen hebt moet de werkgever u daarvoor de gelegenheid geven. Sterker nog als u gaat verhuizen krijgt u betaald verlof van de werkgevet.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Er bestaat geen wettelijk recht op verlof bij verhuizing. Vaak is dat wel in de CAO geregeld (door de vakbond, b.v. FNV afgesloten).

De werkgever is verplicht u vrij te geven, op eigen kosten, bij de overdracht van de woning. Dat is slechts anders wanneer zwaarwichtige bedrijfsbelangen zich daartegen verzetten. Dat is, zeker bij een halve dag verlof, niet vaak het geval. De werkgever moet dit ook aantonen.

Uw teamleider heeft niets te zeggen over de aan, -of verkoop van de woning. al helemaal niet over de prijs die u daarvoor krijgt resp. betaalt. Zijn standpunt is uiteraard van de zotte. Met Albersen ben ik van mening dat het standpunt van de werkgever i.s.m. het goed werkgeverschap is..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag