Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,

Afgelopen juni ben ik onverwachts zwanger geworden, wat dus niet gepland was. Met de vader van het kind had ik op dat moment een relatie. Hij wilde absoluut geen vader worden en heeft meerdere malen gevraagd om een abortus. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan, omdat ik om verschillende redenen tegen abortus ben en dit kindje gewoon welkom is.

Uiteindelijk kwam hij op zijn keuze terug en hij wilde het samen gaan doen, dus weer een relatie en samenwonen. Hier heb ik mee ingestemd. Op dat moment was ik 10 weken zwanger.

Twee weken voordat alles officieel zou worden, verbrak hij ineens de relatie en wilde hij niets meer met het kind en mij te maken hebben. Gaf ook gelijk aan dat hij geen verantwoordelijkheden hoefde te nemen, omdat hij het kind nog niet erkend had, dit alleen mijn probleem was en ik het zelf maar op moest zien te lossen. Op dat moment was ik al 26 weken zwanger.

Nu ben ik tijdelijk weer als noodoplossing bij mijn ouders gaan wonen, omdat ik het financieel niet ga redden, maar ook omdat mijn ouders mij willen steunen zodra die kleine geboren is aangezien ik er ineens alleen voor sta. Tijd om een andere (betaalbare) woning te zoeken voordat die kleine gebeuren is, heb ik nu namelijk ook niet meer...

Zou hij kinderalimentatie moeten betalen, ook als ik bij mijn ouders woon en fulltime werk? En zo ja, wanneer zou ik dat dan aan moeten vragen? En wat zijn zijn rechten, op het moment dat hij ineens besluit het kind wel te zien? (Wat ik niet meer verwacht)

Ik hoor het graag, alvast bedankt.

De vader van uw kind is verplicht om kinderalimentatie te betalen. De hoogte daarvan is afhankelijk van zijn inkomen. U kunt in overleg met hem een bedrag afspreken. Daarbij kunt u bijvoorbeeld uitgaan van de werkelijke kosten die u heeft.

Indien hij niet voor rede vatbaar is dan kan hij via de rechter worden verplicht om te betalen. Hij blijft - vooralsnog - recht houden op een omgangsregeling.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust. Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag