Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na 4,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij een organisatie die vrijwel non- stop in reorganisatie zit ging het helaas niet meer, hoe graag ik ook zou willen. We zijn tot een besluit gekomen om mijn contract met wederzijdse goedkeuring stop te zetten, hierbij krijg ik een maand doorbetaald . ik persoonlijk vind dit erg weinig maar is dat ook werelijk weinig, wat is normaal?

+ Afgelopen week heb ik van de financiële afdeling te horen gekregen dat er administratief ook wat fouten zijn gemaakt betreffende af te dragen belasting (ingedeeld in de verkeerde schaal gekomen door urenvermindering, burn out en ouderschapsverlof), wat zal inhouden dat ik een flink bedrag zal moeten terugbetalen. Is de af te dragen belasting mijn eigen verantwoordelijkheid of van de werkgever? Zij komen me namelijk met niks tegemoet.

Als er sprake is van wederzijdsgoedvinden dan wordt een vaststellingsovereenkomst opgemaakt. Het is gebruikelijk dat de werknemer deze (concept)overeenkomst kan laten toetsen door een jurist en dat de werkgever de kosten daarvoor betaald.
Ik kijk deze overeenkomst graag voor u na.
U heeft recht op een hogere vergoeding.
Of u onjuist betaald bent kijk ik ook graag voor u na.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De organisatie geeft aan dat ze het niet vergoeden aangezien ik een verbetertraject (waarin ik naar mijn inziens onterecht zou komen) heb afgewezen en daardoor ik de initiatiefnemer zou zijn van de contractsbeeindiging met wederzijdstoezegging. Hebben ze hier gelijk in want ik wil/kan de kosten voor de controle hiervan niet dragen.


Standpunt werkgever is osnjuist. U bent zeker niet de initiatief nemer.
Ik acht de kans groot dat de werkgever de kosten zal vergoeden en kan mij nie aan de indruk onttrekken dat de werkgever u graag "kwijt wil".

Ik adviseer u om wel om rechtsbijstand te nemen en géén ontslag te nemen en géén overeenkomst te tekenen, zonder dat u advies heeft gevraagd.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag