Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte mevrouw/meneer,
Wegens faillissement verliest mijn vriendin binnenkort haar baan.
Een uitkeringsinstantie wil alles via e-mail regelen maar mijn vriendin heeft geen computer.
Kan de uitkeringsinstantie haar verplichten een computer aan te schaffen?
Bij voorbaat mijn zeer hartelijke dank voor uw antwoord.
Vriendelijke groet.

In beginsel mag de instantie dit niet verplichten. Wel kan het zijn dat bv voor aanmelding van een uitkering dit online dient te gebeuren. Mocht dit ook niet lukken dan kan uw vriendin bij de instantie aangeven dat zij bv per post alles geregeld wilt hebben. De instantie zal daar dan rekening mee moeten houden.

Beoordeel dit antwoord:

Een optie zou wellicht ook kunnen zijn dat uw vriendin gebruik maakt van een computer van iemand anders of, beter nog, als dat mogelijk is, van het UWV of een andere overheidsinstantie. Zij moet wel letten op de vertrouwelijkheid van het gegevensverkeer via de computer van een ander.
Indien uw vriendin door de curator wordt ontslagen wijs ik op de loongarantieregeling waar een termijn aan vastzit. Mogelijk dat via het UWV aanspraak kan worden gemaakt op eventueel achterstallig loon of loon over de opzegtermijn. Indien sprake is van een pensioenregeling is van belang dat uw vriendin het ontslag ook aangeeft bij het pensioenfonds in verband met eventuele achterstallige premieafdracht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag