Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag, ik heb een vraag over de omgangsregeling. Wij hebben een convenant (2006), waarin staat dat de kinderen om de 2 weken een weekend bij hun vader zijn. Dat convenant mag niet worden gewijzigd of worden herzien, daar hebben we voor getekend.
Hun vader wil de kinderen ineens elke maandag, dinsdag en woensdag ook bij hem hebben. Hij wil dus coouderschap, terwijl ik dat niet wil. Er is geen communicatie mogelijk en er woont elke keer een andere vrouw bij hem in huis. Waarschijnlijk heeft hij mijn kinderen ( 15 en 17) gemanipuleerd, want ik krijg mijn kinderen niet mee naar huis. Dit kan door mijn ex toch niet zomaar eenzijdig worden beslist? De kids zijn nog minderjarig. Mijn zoon stuurde mij ineens een app dat hij vanaf 16 jaar zelf mag kiezen.
Wat kan ik nu doen? Moet ik dit zomaar laten gebeuren, terwijl er een convenant is en ik het er niet mee eens ben, zeker niet omdat hun vader zelf nooit thuis is en zijn nieuwe vriendin voor mijn kids laat zorgen.
Wat zijn mijn mogelijkheden?
Vriendelijke groet,

Nee, in principe kan dit niet.
Gezien de leeftijd van de kinderen wordt er wel rekening gehouden met wat zij willen.
Als u dat wilt kunt u via de rechter afdwingen dat de afspraken die gemaakt zijn worden nagekomen .

Ik adviseer u toch om nog een keer te proberen met hem in overleg te gaan.
Indien de voorgaande pogingen niet schriftelijk zijn vast gesteld adviseer ik u om een email aan hem te schrijven en de hele gang van zaken aan hem te mailen, zodat maar vast staat wat er aan de hand is.

Wellicht dat u er toch samen uit komt,. Als dat niet het geval is dan help ik u graag.
Zijn er nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Dit betreft niet het convenant zelf maar de zorg en omgangsregeling. Die is niet star en kan worden aangepast als kinderen ouder worden en behoeften veranderen is dit ook zeer denkbaar en wenselijk. Echter u hoeft niet in te stemmen met een co couderschap want dat is juridisch geen grond om te eisen. Bovendien lijkt me dat slapen bij een ouder minder van belang is als kinderen groter worden in de regio wonen en zij kunnen toch zelf beslissen of ze bij de andere ouder op bezoek gaan. Indien u het er niet mee eens bent zult u juridische actie moeten ondernemen en de regeling afdwingen bij de rechter, echter uw kinderen zullen dan ook worden gehoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag