Stel vraag

Particulier


Geachte,

Ik zou graag advies willen.

Op 27 juni 2018 sloot ik een verzekering af voor de periode juli 2018 - december 2018. Dit deed ik bij independer.nl, maar de verzekering zou moeten worden afgesloten bij Zilveren Kruis. Ik kwam pas op 2 juli 2018 weer in Nederland wonen. Ik heb een bevestiging van Independer waarin staat dat mijn verzekering succesvol is afgesloten en tevens ook dat zilveren kruis eenmalig de gehele kosten kan afschrijven.

Op 28 juni 2018 heeft Zilveren Kruis een check gedaan of ik woonachtig in NL ben. Dit was ik dus nog niet. Zij hebben mij een brief gestuurd waarin ze aangeven dat ik niet in NL woon. Deze brief heb ik nooit ontvangen.

In augustus 2018 heb ik Independer gebeld om te vragen waarom ik geen polis krijg. Independer geeft aan dat ik geduld moet hebben, want Zilveren Kruis moet het proces nog afronden.

In november 2018 kom ik er achter dat mijn basisverzekering niet is afgesloten. Ik heb ondertussen verschillende ziekenhuis en huisarts bezoeken gehad.

Na een klachtenbrief gestuurd te hebben naar Zilveren Kruis is de conclusie dat zij mij niet met terugwerkende kracht een basisverzekering laten afsluiten.

Graag zou ik willen weten of ik kans maak om een proces aan te gaan tegen een van beide partijen.

Met vriendelijke groet,

Independer heeft bevestigd dat u verzekerd bent althans dat de verzekering succesvol is afgesloten. Het zou mogelijk zijn dat de acceptatie onder voorbehoud is en dit moet blijken uit de algemene voorwaarden van Independer. Zilveren Kruis controleert achteraf of de verzekering terecht is. Dit blijkt niet zo te zijn. Het is aldus niet zo dat Independer aansprakelijk is voor de bevestiging. Ik raad u aan eerste de voorwaarden te raadplegen voordat u verdere stappen onderneemt.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel. Ik zal mijn klacht (die ik in eerste instantie heb doorgestuurd naar Zilveren Kruis) doorsturen naar Independer om te vragen wat hun reactie is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag