Vraag

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de universiteit. Na 6 weken zoeken naar een baan ben ik aangenomen bij een bedrijf. De sollicitatieprocedure verliep alles behalve soepel. Ik kreeg de keuze uit twee vergelijkbare functies, een baan op kantoor of een baan als consultant, met beide vergelijkbare werkzaamheden. Vorige week heb ik het contract getekend waarin staat dat ik per 1 januari 2019 begin op hun kantoor. Dit contract is door beide partijen getekend. Echter werd ik vandaag gebeld door de recruiter van het bedrijf dat er toch geen plek is voor mij binnen de kantoorfunctie. Er zou alleen plek voor mij zijn als consultant. Hoewel deze functie mij ook leuk lijkt, vind ik dat dit op een hele rare manier wordt gevraagd. Ook is mij nu medegedeeld dat mocht ik de andere functie niet accepteren, er geen plek is voor mij in het bedrijf en ik dus geen baan heb. Gezien het contract al is getekend lijkt het mij niet kunnen wat dit bedrijf nu doet. Graag zou ik hierover juridisch advies inwinnen zodat ik weet wat mijn rechten zijn in deze situatie. Alvast hartelijk dank.

Deel deze vraag

4 Reacties

U mag nakoming vorderen of (vervangende) schadevergoeding, maar of dat in uw geval verstandig is ? Dat zou wellicht het geval zijn als het aanvangssalaris niet overeenkomst of de duur of andere voorwaarden die minder rechten geven of uw beginpositie en mogelijkheden veranderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dus in dit geval zou u zeggen: accepteer de andere functie en houdt het daarbij?
Ja omdat een rechtszaak in de fase waarin u nu zit in latere baanmogelijkheden op zal komen mogelijk en u hebt nu de keuze te gaan werken of niet . Het is wel een fout , en misschien is het een
misverstand van de werkgever. Als hij dat kan bewijzen en motiveren staat u ook minder sterk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dat begrijp ik. Het laatste wat ik wil is dat dit uitloopt op een rechtszaak. Hartelijk dank voor uw reactie.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm