Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon heeft bij zijn werkgever geld gevonden, dit heeft hij in zijn eigen zak gestopt i.p.v in de kas van de werkgever te stoppen. Er is een klant geweest met de vraag of er geld was gevonden. Via camera's zijn ze er achter gekomen dat mijn zoon dit in zijn eigen zak heeft gestopt. Hij heeft er twee keer keihard over gelogen, omdat hij opdat moment geen uitweg meer zag. Hij heeft er ontzettend veel spijt van wat hij heeft gedaan. Het geld heeft hij terug betaald. Zijn werkgever wil dit openbaar maken. Mijn zoon beseft nu pas wat hij heeft aangericht zowel voor anderen als voor hem zelf. De werkgever heeft hem opstaande voet ontslagen. En terecht. nu heeft dit veel gevolgen voor zijn toekomst, vrienden, familie etc.
Wat is de beste stap om nu te ondernemen?
Zelf wil hij een bericht sturen via de app. naar al zijn ex collega's, vrienden en familie om zijn excuses aan te bieden en op te biechten wat hij heeft gedaan. Op zich vind ik dit nobel, maar wat voor schade kan dit nog meer aanrichten? Is dit wel verstandig? Kan iemand ons hier advies in geven of helpen? Alvast bedankt.

Het gaat erom of hij het geld voor zich zelf wou houden of later aan zijn baas wou geven en zeggen dat hij dat gevonden had. Ontkennen, is meestal een domme zet als er camerabeelden zijn. Het dubbel straffen is niet toelaatbaar omdat hij het geld al terug betaald heeft.
Dat er spijt betuigt wil worden kan worden gedaan middels een kort briefje. De sociale media zou ik vermijden .....
Hij kan wel een kort berichtje lanceren dat hij een domme fout heeft begaan, maar meer ook niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag