Vraag

Ik ben sinds begin mei ziek bij mij werkgever, maar nu word mijn contract niet verlengd en eindigd die eind deze maand.
Nu is mij gevraagd om me beter te melden zodat ik niet in de zw kom maar in de WW. Ik krijg hiervoor dan een extra maandloon mee om de eerste maanden m'n uitkering aan te vullen tot 100%.
Ik werk de laatste weken op 60%. Dat is 3 dagen met tussen de werk dagen steeds een dag thuis. Ik kan ander werk waarschijnlijk wel gewoon doen maar mijn huidige baan kan ik waarschijnlijk niet meer fulltime doen.
Mag dit überhaupt wat ze willen? Zo ja is dat slim voor mij of juist niet? En tot nu krijg ik steeds 100% betaald na m'n ziektemelding, moeten ze dit niet het eerste jaar blijven doen, of m'n contract verlengd word of niet ?

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Deze constructie is voor uw werkgever voordelig, maar voor u zeker niet. Ik adviseer u dan ook niet akkoord te gaan.

Wanneer u langer dan 02 jaar in dienst bent, dan heeft u recht o peen transitievergoeding (TV.). Bent u korter in dienst, dan heeft u dat recht niet.

Wanneer u langer dan 06 maanden in dienst bent, dan moet de werkgever minimaal 01 maand van te voeren het einde schriftelijk aanzeggen. Heeft die schriftelijke aanzegging niet plaatsgevonden, dan heeft u recht op een schadevergoeding (max. 1 maandsalaris).

Gaat u akkoord met het voorstel, dan heeft u geen recht op ziekengeld. Ook de WW kan moeilijk worden.

Stel u meldt zich beter. U wordt daarna toch weer ziek, dan moet u in de WW toch minimaal 1x per week solliciteren. Meldt u zich dan (weer) ziek, dan zal de ZW geweigerd worden o.g.v. een benadelingshandeling.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm