Vraag

Ik volg een grote opleiding (20.000 euro) die is betaald door mijn huidige werkgever. Eind dit jaar rond ik de opleiding af. Ik wil daarna, in verband met privé redenen, verhuizen naar de andere kant van het land en daar een nieuwe baan zoeken.

Nu heb ik bij aanvang van de studie gesproken over de studievoorwaarden en eventuele terugbetaling van de schuld als ik binnen enkele jaren weg ga bij mijn werkgever. Dit heeft geleid tot een aantal concepten met in alle versies ‘open eindjes’. Voor een aantal zaken is nooit duidelijkheid gekomen. Tot een definitieve (getekende) studieovereenkomst is het ook nooit gekomen. Wel heb ik de intentie uitgesproken per mail uiteindelijk een studieovereenkomst te willen tekenen.

Nu vroeg ik mij af of mijn werkgever mij kan verplichten mijn studiekosten terug te betalen als ik mijn contract opzeg?

Alvast dank!

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Nu in de pré contractuele fase wel uitvoerig is gesproken en zelfs de intentie schriftelijk kenbaar is gemaakt een studieovereenkomst te willen ondertekenen kan de werkgever u wel verplichten om de studiekosten terug te betalen. Dit ook naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid.

Ik adviseer u om in overleg met de werkgever definitief afspraken te maken over de hoogte en tijdstip(pen) van terugbetaling.

U kunt poker spelen als u dat wilt door af te wachten wat de werkgever u meldt en dan - in eerste instantie - te zeggen dat er geen afspraken zijn gemaakt en u derhalve niets hoeft terug te betalen.

Het lijkt mij dat de werkgever indien u het op een procedure laat aankomen recht zal halen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm