Vraag

Geachte mevrouw, meneer,

Mijn broer huurt via een particuliere verhuurder een studio bij hem in huis. Dit is met eigen toegang, dus onafhankelijk en hij heeft recht op huurtoeslag.
Nu wil de verhuurder het huis verkopen en heeft hem gesommeerd te vertrekken. Zijn huurcontract is echter van onbepaalde tijd en hij heeft dus huurbescherming. Een nieuwe woning is momenteel moeilijk te vinden.
Omdat dit dus het geval is, heeft de huisbaas nu zijn tv-verbinding en internet afgesloten.
En is de verwarming maar 1 uur per dag aangesloten.
In het huurcontact staat dat hij €80 per maand betaald voor gas, water en elektriciteit, verwarming, tv en internet.
Wat kan hij hier tegen doen, zodat verwarming, internet en tv weer worden aangesloten.

De temperatuur in huis is net zo koud als buiten.

Deel deze vraag

2 Reacties

Koop breekt geen huur, de verhuurder is aan het treiteren, maar huurder mag de som van euro 80,- in ieder geval opschorten totdat de voorzieningen weer worden aangeboden ergo hij mag als stok achter de deur zelfs meer dan dat opschorten.
Dan, huurder moet verhuurder in gebreke stellen en terstond vragen mee te werken de voorzieningen te leveren, verzuim volgt daarna,. Verzuim maakt de wanpresteerder aansprakelijk voor de gevolgschade, in dit geval moet huurder op zoek naar alternatieven voor verwarming en internet , de kosten daarvan komen voor rekening van verhuurder voor zover surplus,

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Dat de studio zich feitelijk in huis van de verhuurder zelf bevindt, is voor deze kwestie mijns inziens niet relevant. Nu de studio een eigen opgang heeft, moet deze als zelfstandig woonruimte worden aangemerkt. Van een hospitasituatie is dan geen sprake. In geval van de huur van zelfstandige woonruimte, maar ook in het geval van hospita huur, kan u broer een beroep op huurbescherming doen. De verhuurder kan de huur dus niet op deze grond beëindiging en verlangen dat hij de studio verlaat. Als de verhuurder wil dat uw broer vertrekt dan zal hij uw broer een (financieel) voorstel voor de beëindiging van de huur moeten doen. Zolang de huurovereenkomst in stand blijft, is de verhuurder gehouden om uw broer het (rustig) huurgenot van de studio te verschaffen en ervoor zorg te dragen dat hij de studio kan verwarmen en gebruik kan maken van internet en tv, tenminste voor zover het leveren van deze voorzieningen onderdeel van de huurovereenkomst is. Ik ben desgewenst graag bereid om u broer in deze kwestie te adviseren en zonodig bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of om te bespreken wat ik voor hem kan betekenen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm