Vraag

Ik heb (helaas) problemen met mijn vorige huisbaas/pand eigenaar. Ik heb mijn borg niet teruggekregen, ondanks dat er werd aangegeven dat deze vorige maand zou worden teruggestort.
Nadat ik zelf contact opnam werd mij vertelt dat de borg niet terugbetaald is omdat er houtwormen in de vloer zaten en de vloer inmiddels is behandeld. We hadden in 2017 al aangegeven dat dit een probleem was, maar daar werd niets aangedaan. Hier hebben we bewijs van. In de tussentijd dat wij er hebben gewoond is het pand verkocht van de ene huisbaas naar de andere. Tussen deze eigenaren/huisbazen is recentelijk contact geweest (volgens de huidige huisbaas), waarin wordt ontkent dat de huiswormen er al waren voordat wij erin trokken. Het is dus een “welis/nietus”-verhaal aan het worden.

Ondanks dit verhaal, heeft de huiseigenaar de schade laten herstellen zonder mij hiervan in gebreke te stellen. Mijn vraag is dan ook meteen; mag de huisbaas deze kosten dan ook verrekenen met de borg? Stel dat ik (hypothetisch gezien) schuldig ben aan de schade, dan lijkt het mij dat ik schriftelijk in gebreke gesteld moet worden en een kans moet krijgen om deze schade zélf te herstellen. Klopt deze aanname?

Deel deze vraag

1 Reactie

Ja dat klopt als wordt bewezen dat het gebrek is ontstaan door toedoen van huurder ( hij brengt bijvoorbeeld een besmette schilderijlijst het huis binnen ) , en nogmaals als dat kan worden bewezen! Maar zoals ik het begrijp is het een gebrek voor rekening en risico van verhuurder in zijn status , dus ongeacht de overname.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm