Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik heb een juridische vraag. Ik heb uit het niets ineens beslag op mijn loon gehad ( nu een termijnbedrag afgesproken ) door het nalatig zijn van mijn broer in het betalen van huurgelden van een pand waar wij helaas gezamelijk voor hebben ondertekend. Er is dus een vonnis geweest,executiorale titel, ondanks dat de rechter begrip had voor mij, dat ik onschuldig ben aan de schuld, ben ik toch aansprakelijk gesteld omdat ik destijds heb getekend hiervoor. Wel was ik al uitgeschreven bij het KvK voordat deze schuld ontstond. Maar om het even kort te houden, nu is het bedrijf welke op naam van mijn broer staat ( en destijds van ons beiden was), sinds 2 maanden failliet verklaard, en staat mijn jongere broer onder curatele. Ik werk al jaren als ambtenaar bij de Gemeente, echter wilde ik graag een poging doen om met mijn broer samen een bedrijf te beginnen. Ik heb er de grootste spijt van, en helaas wordt ik nog steeds schuldig bevonden om het bedrag van 7500 EUR te betalen ( dus een huurschuld van mijn broer, schuld was 30.000 EUR, is inmiddels wel heel wat afgelost door mij ). Mijn vraag is nu: waarom word er nog steeds van mij geïnd ipv. mijn broer? Hij werkt nu ook sinds kort in loondienst. Wordt hier geen nieuwe check voor gedaan door de deurwaarder? Is er nog steeds sprake van aansprakelijkheid van mij terwijl er nu een curator is en er sprake is van een faillissement? In hoeverre kan ik beschermd worden? Is er een jurisprudentie hierover?Want wat hier nu gebeurd is niet rechtvaardig namelijk. Ik betaal een schuld van mijn broer ( omdat ze destijds niets van hem konden innen ) terwijl hij in principe een nieuwe start kan maken en ik dus de dupe ben van dit alles?

Bedankt alvast voor uw te nemen moeite en afwachtend op uw reactie.

Doordat u mee getekend heeft voor de huurovereenkomst bent u beiden hoofdelijk aansprakelijk voor de huurschuld en kan de verhuurder zelf kiezen of hij die schuld op u of op uw broer verhaalt. Dat staat er echter niet an in de weg dat u mogelijk een vordering op uw broer heeft. Afhankelijk van wat er tussen u beiden te gelden heeft, kunt u in ieder geval de helft en mogelijk de hele schuld die u voor hem betaald heeft, op hem verhalen.
Als u wilt kan ik met u nader naar de aangelegenheid kijken en u adviseren wat u op uw broer kunt verhalen en als u wilt kan ik u daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag