Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste lezer, mijn buren hebben een schuur geplaats tegen de erfgrens , nu hebben ze twee ramen die op mijn tuin uitkijken en voel mij in mijn privacy geschonden.
Mag dit zomaar ?

met vriendelijke groet

Nee, het is niet toegestaan binnen een afstand van twee meter van de erfgrens vensters te hebben met uitzicht op een buurperceel. Die ramen zullen moeten worden dichtgemaakt of worden voorzien van een ondoorzichtbaar folie; ook mogen deze vensters niet open kunnen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, dit is op grond van artikel 5:50 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek zonder uw toestemming niet toegestaan. Het is op basis van dit artikel niet toegestaan om binnen 2 meten van de erfgrens vensters te hebben, die uitzicht geven op het erf van de buren. Dit is volgens artikel 5:51 BW wel toegestaan en als de vensters vaststaand (niet te openen) en ondoorzichtig zijn. Hierdoor wordt wel licht toegelaten, maar geen uitzicht gegeven. U kunt de buren sommeren om de vensters ondoorzichtig te maken. Bovendien kan de gehele verwijdering van de schuur middels een handhavingsbesluit van de gemeente aan de orde zijn als de buurman een omgevingsvergunning voor de bouw van de schuur nodig had. De bouw is in elk geval vergunningsvrij als de schuur binnen 1 m van de erfgrens staat en de oppervlakte minder is dan 10m2 is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag