Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner en ik hebben 23 jaar geleden een samenlevingscontract ondertekent en daarin staat een verrekeningsbeding.
Dat hebben wij nooit gedaan , ik ben in de loop van de tijd in gezamenlijke overeenstemming gestopt met werken om voor het huishouden en de kinderen te zorgen. Mijn partner verdiende het geld. Is het zo dat degene die het geld verdient dat toch moet delen met de partner die geen inkomsten heeft uit arbeid?

Mijn partner werkt voor een bedrijf en daar krijgt hij management fee wat gestort wordt op zijn zakelijke rekening en van daar uit betaald hij zichzelf een maand salaris. Hij heeft ook van uit zijn bv onroerend goed gekocht.
Het verrekeningsbeding heeft het over inkomsten uit arbeid die niet besteed zijn aan huishouden ed
Dat die verdeeld zouden moeten worden.
Geld dat dan voor het geld wat er op zijn privé rekening staat of geld dit ook voor het geld en onroerend goed wat hij via zijn bedrijf heeft gekocht?

Ons huis is afbetaald en ik ben gedeeltelijk eigenaar nu is het zo dat wij uit elkaar gaan en hij in het huis wil blijven wonen.
Hij zegt dat hij mij niet kan uitkopen en dat ik moet wachten totdat hij in de toekomst het huis evt gaat verkopen. Ik vind het niet erg om daar op te wachten maar moet hij in de tussentijd mij niet op de een of andere manier compenseren?

Ja ook dat geld en vermogen zal moeten worden verdeeld, echter er is wel een probleem met het verrekenen omdat u dat nooit heeft gedaan kunt u tot vijf jaren terug vorderen. U hoeft niet te dulden dat uw ex partner in de woning blijft wonen totdat deze ooit zal worden verkocht. U kunt ook een afspreken dat hij u in termijnen afkoopt als hij het bedrag niet ineens kan betalen. Echter loopt u mogelijk risico dat de bank u als hoofdelijk schuldenaar kan aanspreken voor de afbetaling van de hypotheek. Denkt u ook aan rechten op partner alimentatie? Voor het overige denk ik toch echt dat ik uw overeenkomst moet inzien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag