Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht die de aannemer momenteel nog aan bouwen bouwen is. Bij een dochteronderneming heb ik de badkamer samengesteld die zij ook zullen gaan plaatsen. Op de originele tekening van de aannemer draait het raam in de badkamer open van links naar rechts. Op de tekening die is gemaakt draait het raam van rechts naar links, wat gezien de situatie veel handiger en beter is. In hoeverre sta ik hier in mijn recht om te eisen dat het raam nu fout zit obv de laatste tekening?

Daarnaast staat in de door mij ondertekende offerte mbt het sanitair het volgende vermeld: voordelen keuken via dochteronderneming:
-eventuele bouwkundige aanpassingen mogelijk.

In de offerte gaat het niet om de keuken maar het staat er wel vermeld. In hoeverre brengt dit verandering in de conclusie die uit het bovenstaande getrokken kan worden?

Alvast bedankt!

In principe is de originele bouwtekening van de aannemer leidend, zodat een van links naar recht open draaiend raam in de badkamer geen fout betreft. U mag naar mijn mening van uitgaan dat met "keuken" in de offerte van de badkamer "badkamer" wordt bedoeld, zijn er ook in deze situatie bouwkundige aanpassingen mogelijk. Nu gezien de situatie een van rechts naar link draaiend raam beter is, kunt u mijns inziens van de aannemer verlangen dat het raam wordt aangepast.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag