Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen, Ik ben sinds april dit jaar werkzaam bij een grafisch bedrijf. Ik heb toen een contract ontvangen om te ondertekenen waar mijn oude adres nog op stond. Ik heb deze toen ongetekend terug gegeven met vermelding van mijn juiste adres. Echter heb ik sindsdien geen contract meer ontvangen of getekend. Wel heel vaak hierom gevraagd maar altijd een wazig antwoord gekregen. Een aantal weken geleden heb ik weer om mijn contract en een loonstrook en een werkgeversverklaring gevraagd. Deze heb ik na 5 weken eindelijk ontvangen (alleen de strook en de verklaring, geen contract). Helaas klopt bijna alle info op deze documenten niet en ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik ben er achter gekomen dat ik al een aantal maanden ongemerkt zwart werk voor dit bedrijf en dus geen belasting afdraag of pensioen en vakantiegeld opbouw. Graag wil ik weten wat ik nu moet doen en of ik ook rechten heb en een schadevergoeding van mijn werkgever kan claimen.

Vakantietoeslag en vakantiedagen -> daarop heeft u recht, ongeacht of u wit, grijs of zwart werkt. Dit staat namelijk in de wet.

Pensioen -> er bestaat geen algemeen recht op pensioenopbouw. U heeft daarop alleen recht wanneer er een pensioentoezegging gedaan is. Tenzij natuurlijk het pensioen in een door de vakbond (FNV) afgesloten CAO is opgenomen.

Ik adviseer u een brief (bewaar kopie) of e-mail te schrijven aan de werkgever:
1. afgifte contract met juiste gegevens;
2. afgifte maandelijkse loonstroken met juiste gegevens
Geef de werkgever 08 dagen de tijd om een en ander in orde te maken. Doet hij dat niet -> meld dit dan bij het UWV en de Belastingdienst. Ook adviseer ik u in dat geval contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag