Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De panelen die de gevelbekleding vormen van ons chalet, zijn 8 jaar na aankoop aan het rotten. De leverancier verwijst ons naar de fabrikant. De fabrikant beroept zich op de garantievoorwaarden en wil geen vergoeding bieden. De fabrikant bevindt zich in Amerika. Inmiddels hebben wij de fabrikant aansprakelijk gesteld voor ondeugdelijk materiaal. Moet ik ook de leverancier aansprakelijk stellen en waar moet ik procederen als het de fabrikant betreft?

Los van de garantstelling, is de leverancier aansprakelijk voor gebreken aan het chalet, mits die vordering inmiddels niet is verjaard. Daarnaast is voor beantwoording van de vraag of het zinvol is om de leverancier aansprakelijk te stellen van belang wat er omtrent eventuele gebreken in de koopovereenkomst is bepaald. In het kader van de garantstelling is verder van belang voor welke duur de garantie verstrekt en door wie? Om u vragen goed te kunnen beantwoorden, zal ik de overeenkomst en algemene voorwaarden/garantstelling moeten bestuderen.

Als u de fabrikant wilt aanspreken, dan zal een eventuele procedure naar alle waarschijnlijk in Amerika moeten worden gevoerd. Dat zal hoe dan ook een bijzonder prijzige kwestie worden. Spreekt u de leverancier aan dat zal de procedure in Nederland plaatsvinden. Heeft u nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag