Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemorgen
Mijn vraag gaat over schadevergoeding.
Afgelopen zomer is mn dochter 16 geworden en mocht voor het eerst naar de discotheek. Daar is zij mishandeld door 2 volwassen vrouwen. Ze zat onder de blauwe plekken en heeft een nu angst in zich. We waren allemaal kapot ervan want je kind onder de blauwe plekken zien en bang is een nachtmerrie voor elke ouder. De vrouwen moeten 10 april voorkomen en ik moet formulieren invullen voor een schade vergoeding. Graag jullie mening....

Een arts moet vaststellen of uw dochter een psychische stoornis heeft ontwikkeld naar aanleiding van het incident , het gaat dan om immateriële schadevergoeding die kan worden toegekend in de procedure van voeging slachtoffer in een strafzaak. Maar louter gevoelens van angst en onzekerheid vallen er niet onder. Voor materiële schade is het wat gemakkelijker , de dagwaarden van kleding enz. zal als uitgangspunt genomen moeten worden en de medische kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze is bij de dokter geweest en die concludeerde flinke kneuzingen op hoofd, gezicht, armen en benen. Uit angst houdt ze zich stoer maar wil er niet over praten. Het ergste vindt ik nog dat het 2 volwassen vrouwen waren die zich lekker uitgeleefd hebben op mn dochter. Ze is huilend naar buiten gevlucht en zijn achter haar aan gegaan om zich nogmaals uit te leven. Het mag toch niet zo zijn dat volwassen mensen hier maar zo mee weg komen?? Ps. Er waren getuigen die ook een knal hebben gehad. Fotos zijn aanwezig....


Nee dat mag ook niet en het is een ernstig misdrijf. Uw dochter kan zich voegen zoals zij doet in het strafproces , De materiële schade kan zij opvoeren, maar immateriële schade moet echt worden bewezen en wordt niet snel toegekend.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u aan om een advocaat te benaderen die gespecialiseerd is in slachtofferzaken. Deze advocaat kan vervolgens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging) uw dochter bijstaan als benadeelde partij in het strafproces. Aan de werkzaamheden van deze advocaat zijn geen kosten (eigen bijdrage) verbonden. Indien u geen advocaat kunt vinden dan kunt u eventueel via het juridisch loket of slachtofferhulp doorverwezen worden naar een advocaat. Mocht u er niet uitkomen, schroom dan niet om contact op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag