Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon ruim 10 jaar in een dienstwoning. De huidige woning wordt verkocht en er wordt een nieuwe dienstwoning gebouwd. Mijn werkgever is van plan om dit huis veel kleiner te maken.
Ik kwam destijds in de 4 slaapkamers tellende vrijstaande dienstwoning wonen met mijn gezin met 3 kinderen. De nieuwe dienstwoning is gepland om twee onder 1 kap te worden en met 3 slaapkamers.

Bij mijn indiensttreding 10 jaar geleden is mij medegedeeld dat binnen enkele jaren de oude dienstwoning verruild moet worden voor een nieuwbouwdienstwoning. Er is toen niks gezegd over een kleiner huis.

Mag mijn werkgever mijn woonsituatie op een dergelijke manier wijzigen?

Tegenwoordig zijn veel dienstwoningen geen echte dienstwoningen meer en heeft de huurder/bewoner tegenwoordig wel huurbescherming. Het is dus allereerst de vraag of u een dienstwoning bewoont en of u wel of geen huurbescherming geniet.
Voorts geeft u aan dat bij uw indiensttreding u reeds is gezegd dat u binnen enkele jaren moet verhuizen naar een andere dienstwoning; de vraag is dan ook wat daarover is afgesproken.
Voor de vraag of uw werkgever uw woonsituatie mag wijzigen is het van belang te beoordelen of u wel of niet huurbescherming geniet en wat er over uw huisvesting is afgesproken (wellicht in uw arbeidsovereenkomst).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag