Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Door ziekte heb ik van mijn werkgever een oproep gekregen van de bedrijfsarts. Geen probleem natuurlijk, ik ben tot nu toe netjes naar alle afspraken geweest. Nu na 5 maanden krijg ik opeens een oproep van een tweede bedrijfsarts. (De ander loopt gewoon nog door)
In eerste instantie meldt mijn werkgever dat het om een second opinion gaat.
Nadat ik hem per mail heb uitgelegd dat de werkgever geen second opinion mag aanvragen noemt hij het een regulier spreekuur. Ik neem contact op met de tweede arbodienst en zij beweren (zwart op wit) dat het om een dossierovername gaat. De eerste arbodienst blijft me gewoon uitnodigen voor het spreekuur en er is dus geen sprake van een overname.
Als de brief met de aankondiging van de loonopschorting op de mat valt noemt mijn werkgever het een spreekuur welke naast het huidige traject bij Arbodienst A loopt. Mijn vraag, mag dit wettelijk gezien? Ik kan hier niets over terugvinden in de ArboWet.

Het is juist dat een werkgever geen second opinion in deze kwestie mag aanvragen. Als het om een dossierovername gaat dan moet dit voor u duidelijk zijn en u dient daarvoor toestemming te verlenen. Een spreekuur naast het huidig traject zoals u het omschrijft is niet toegestaan, tenzij het een externe consultatie is die de bedrijfsarts nodig heeft in zijn advies. Ik raad u aan uw werkgever en de eerste bedrijfsarts schriftelijk te melden dat u zich heeft moeten melden bij een 2e bedrijfsarts waar u niet om hebt gevraagd. Vraagt u om opheldering.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie.
Met betrekking tot de second opinion kan ik in de wet vinden dat dit recht alleen bij de werknemener ligt, maar omtrent het feit dat een werkgever gebruik maakt van 2 arbodiensten en het onder de noemer gooit van naast de ene bedrijfsarts nog een andere bedrijfsarts hebben kan ik niets terugvinden. Ik kan allerlei argumenten aandragen waarbij ik mijn werkgever uitleg dat wat hij doet niet conform de wet is, maar ik kan geen wetsartikel vinden. Kunnen jullie mij vertellen op welk wetsartikel ik "bezwaar" kan maken?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag