Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Vorige week ben ik in een appartement ingetrokken. Mij is vertelt en was hiervan op de hoogte dat er een discotheek naast het appartement zat. Dat je er af en toe eens wat van kon horen, maarja je woont in de stad he (werd aangegeven). De eerste nacht was een drama. De bass van de muziek ging keihard door het huis heen, muziek goed te horen en te volgen, dj hoorde je letterlijk. Keihard door de slaapkamer heen. Er is die avond ook een geluidsmeting geweest dus er was al meer bekend hierover. Ver boven de norm van gemeten. Dit staat ook feitelijk op papier. En dit is een keer eerder gebeurt voordat ik er woonde en toen waren ze ook al in overtreding. De huurbaas wist hier dus heel goed vanaf maar heeft mij niet aangegeven dat ik hier maar de helft van de week kan slapen.

De club is drie nachten in de week (do, vrij, za van 22.00 tot 05.00) geopend. In de kerstvakantie zal dit elke dag zijn. Op deze manier kan ik met een fulltime baan niet functioneren. Ben dus ook genoodzaakt om sowieso de helft van de week weer naar mijn ouders te gaan, dat is natuurlijk niet hoe je je het voorstelt. Ik wil het contract graag ontbinden en wil hier weg. Kunt u me verder helpen hierin, wat mijn eventuele rechten hier in zijn? Vr Gr

Allereerst is de vraag of u een huur voor bepaalde of onbepaalde tijd bent overeengekomen. In het eerste geval bent u de huur voor deze duur aangegaan, zodat u de huurovereenkomst niet tussentijds kunt opzeggen, tenzij een tussentijdse opzegging is overeengekomen. Als er sprake is van een huurovereenkomst voor bepaalde tijd, dan kunt u deze met inachtneming van een opzegtermijn van (doorgaans) één maan opzeggen tegen overeengekomen betaaldatum. In het geval van een huurovereenkomst voor bepaalde kunt u zich tegenover de verhuurder op standpunt dat u ten aanzien van de overlast van de discotheek heeft gedwaald, omdat u door zijn (onjuiste en onvolledige) informatie bij het sluiten van de overeenkomst een verkeerde voorstelling van zaken had. U kunt de huurovereenkomst dan op grond van dwaling vernietigen, waarmee de huur wordt beëindigd. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand in deze zaak wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag