Stel vraag

Particulier


Geachte heer , mevrouw

In 2016 is er concervatoir beslag gelegd op onze woning nadat er via een civiele procedure een schuldbedrag van 125.000 euro is ontstaan.

nu willen ik en mijn ex partner het huis verkopen en zitten wij natuurlijk met het beslag in ons maag .

wij vragen ons eigenlijk ook af of het beslag wel nodig is geweest ? Aangezien er in die tijd helemaal geen overwaarde in het huis zat ?

Ook is er beslag gelegd op de onverdeelde helft van de woning , betekend dit dat alleen het deel van mij moet worden afgestaan aan de schuldeiser of ook het deel van mijn ex partner ?

Alvast vriendelijke bedankt voor uw reactie !

Met vriendelijke groeten ,

Als er na het gelegde conservatoir beslag geen gerechtelijke procedure is geweest en dus de zaak niet bij de rechtbank aanhangig is gemaakt dan is het beslag van rechtswege vervallen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat er na een civiele procedure, waarbij aan de wederpartij een vordering van 125000 euro is toegewezen, beslag is gelegd. het lijkt me dat er geen sprake is van conservatoir beslag maar van executoriaal beslag. Dat is een groot verschil.
Een partij die een vordering op u heeft, heeft altijd het recht om beslag te leggen. Dat uw huis (op het moment van de beslaglegging) geen overwaarde heeft, doet daar niets aan af.
Na de verkoop kan de beslaglegger zich uitsluitend verhalen op het aan u toekomende deel van de verkoopopbrengst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag