Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Mijn moeder heeft in 2005 geld geleend aan mijn broer. Hij heeft haar een email gestuurd met een verklaring dat hij dat bedrag verschuldigd is aan haar. Het contact tussen hun is slecht.
Het gaat niet goed met mijn moeder en we vrezen dat ze niet lang meer heeft. Het geld dat mijn broer verschuldigd is, was bedoeld voor haar begrafenis.
Mijn vraag is nu of de email met schuldbekentenis rechtsgeldig is en zo ja, hoe kunnen we hem verplichten om dat geld over te maken?

Uiteraard, is de email rechtsgeldig alleen zijn er inmiddels 13 jaar verstreken en is de vordering verjaard. Als het u schikt kan ik u bijstaan om de vordering wéér inbaar te maken, want het zou zonde zijn dat dit alles verloren is gegaan.

Beoordeel dit antwoord:

Erkenning van de vordering door de schuldenaar, zowel mondeling al schriftelijk gedaan , stuit de verjaring , Dus wanneer is de erkentenis gedaan? Overigens heeft u nog wel het recht deze schuld te verrekenen met eventuele tegoed uit de erfenis. Op een verjaring moet men wel een beroep doen wil deze kunnen worden geëffectueerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag