Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Anderhalf jaar geleden hebben mijn bovenburen per ongeluk het gas en elektriciteit overgezet van mijn adres (20) naar hun adres (20-2). Ik kwam er pas recentelijk achter nadat ik mijn administratie had gecontroleerd en zag dat ik geen termijnbedrag meer betaalde. Ik heb gelijk contact opgenomen met mijn energiemaatschappij, leverancier X, die mij vertelde dat ik geen klant meer bij ze was en per juni 2017 was overgestapt naar leverancier Y. Na contact opgenomen te hebben met leverancier Y bleek het op een andere naam te staan, namelijk mijn bovenburen. Na met alle partijen contact gehad te hebben heeft leverancier X het abonnement weer teruggenomen, zodat ik weer klant bij ze was. Nadat ik bij mijn bovenburen navraag heb gedaan over de schadevergoeding, omdat zij 1,5 jaar mijn gas en licht hebben betaald, vertelde ze mij dat leverancier Y alles aan ze heeft vergoed.

Nu stuurt leverancier X mij de rekening van de gehele periode, dus 1,5 jaar gas- en elektriciteitskosten die ik aan hun moet betalen, maar wat ze niet hebben geleverd. De redenatie die zij hebben is als volgt: “Dit verbruik gaan wij met u verrekenen; leverancier Y doet dat namelijk niet omdat de levering door hen onterecht was. In die zin hebben wij door de foutieve overname dus schade geleden: was dit niet gebeurd, dan hadden wij het verbruik sowieso aan u doorgerekend. Het kan natuurlijk ook niet zo zijn dat u de afgelopen anderhalf jaar gratis energie heeft ontvangen.” Mijn logica is dat ik leverancier Y terug zou moeten betalen omdat zij geleverd hebben. Of is het zo dat omdat ik het contract niet zelf heb verbroken, ik de kosten toch aan leverancier X moet betalen? Mogen ze dit doen? Aan de telefoon vertelde leverancier X dat ik het vastrecht niet hoefde te betalen, alleen het verbruik.

Zoals ik het zie is leverancier y de partij die nu de schade moet dragen en zou y u of x moeten aanspreken tenzij x deze vordering van y heeft overgenomen , is dat zo?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor je reactie. Ik ben er niet van op de hoogte of leverancier X een vordering heeft overgenomen van leverancier Y. Dit hebben ze niet aan me gemeld. Ik kan het dus niet met zekerheid zeggen.


Vraag dat maar eerst na want als dat het geval is ben je inderdaad nog verschuldigd de gemaakte kosten voor levering door Y die X over heeft genomen ( of heeft vergoed aan Y) Vraag in ieder geval waarom ze vinden dat jij de kosten aan hun en niet aan Y moeten voldoen. Waarop baseren ze zich ?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag