Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk al 19jaar voor een bedrijf. "Onze" vestiging is verkocht per 1jan2019. Dit is het personeel op zaterdagmiddag 16/12. De kortlopende contracten worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Gesprekken volgen tussen deze partij en mijn collega's. Mijn contract is een vast contract wat loopt tot mijn AOW gerechtigde leeftijd op 19/5/2019. Ik "ga niet mee" is mij medegedeeld.Mijn baas ziet het als "ons" probleem om hier uit te komen en rade me aan er mijn gedachten over te laten gaan. Ik weet niet welke rechten ik heb en niet wat zijn plichten zijn. Er zou nog een gesprek volgen.De tijdsdruk is zeer hoog omdat ik over 3dgn op vakantie ga. Hoe ga ik deze onderhandeling ín?!

Wanneer uw vestiging verkocht is, dan lijkt het op 'overgang van onderneming'. Uw arbeidsovereenkomst gaat dan gewoon mee. De oude en nieuwe werkgever kunnen daarvan niet afwijken.

Zou uw contract niet mee overgaan, dan blijft u in dienst van de oude werkgever. In dat geval moet de oude werkgever ook na 01/01/2019 het loon doorbetalen.

De opstelling van uw werkgever is behoorlijk asociaal. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag