Vraag

Ik heb een juridisch overtreding gemaakt in 2013, hiervoor ben ik pas in (eind) 2017 verdacht voor gesteld. Het is in de sector cybercrime (het voorhanden hebben van technische middelen cybercrime). Ik was minderjarig toen ik de overtreding heb gemaakt, nu jaren later pas de politie op de stoep gekregen. Ik ben hiervoor niet veroordeeld door de rechter, maar wel voorwaardelijk ( Ik moet mijzelf voor 1 jaar gedragen in elk opzicht van misdaad) en dan wordt de overtreding definitief geseponeerd. Betekend dit dat het een strafblad is? Kan mijn volgende werkgever bij de sollicitatie een signaal vinden over deze situatie? Het is immers onmogelijk om mij te bestraffen voor iets wat ik jaren geleden heb gedaan én toen ik minderjarig was. Ik hoor graag een reactie van jullie. Alvast heel veel dank als jullie de moeite willen steken in het geruststellen óf informeren op deze vraag. \

Deel deze vraag

1 Reactie

Omdat er een procesverbaal is opgesteld zal dit op uw 'strafblad' worden vermeld. Uiteraard, staat daar ook dat de zaak geseponeerd is en om welke reden. Dit alles hoeft geen belemmering te zijn voor het vinden van werk, wél als u veroordeeld zou zijn hiervoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm