Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedenavond,

Als ondernemer sta ik op het punt een overkoepelende ‘overeenkomst voor onbepaalde tijd’ aan te gaan, welke verwijst naar opdrachtspecificaties met specifiekere afspraken per opdracht, waaronder de looptijd van die opdracht.

In de overkoepelende overeenkomst is opgenomen: “opdrachtgever mag deze overeenkomst te allen tijde tussentijds beëindigen. Daarbij neemt opdrachtgever een redelijke opzegtermijn in acht. Die termijn hangt af van de aard van de opdracht en ligt tussen de 2 en 4 weken.“ In de opdrachtspecificaties wordt geen opzegtermijn benoemd.

Geldt de opzegtermijn van ‘twee tot vier weken’ dan dus voor alle opdrachtspecificaties? (En zo ja, zou deze dan in die specificatie ook niet gespecificeerd moeten worden, aangezien er staat dat de termijn afhankelijk is van de aard van de opdracht?) Of staat de looptijd daarvan vast en is tussentijds opzeggen dus niet mogelijk?

Ik ben benieuwd

Uit de bepaling zelf leid ik af dat de opzegtermijn voor de overkoepelende overeenkomst geldt, omdat er wordt verwezen naar "deze overeenkomst". Opzegging van deze overeenkomst zou dan impliceren dat ook de specifieke opdrachten tussentijds worden beëindigd. Gezien de looptijd van die opdrachten (bepaalde tijd?) lijkt mij dit niet wenselijk. Aangezien de afspraken over de specifieke opdrachten nader worden uitgewerk, is het mijns inziens zekerheidshalve en teneinde misverstanden te voorkomen raadzaam om ten aanzien van de specifieke opdrachten expliciet overeen te komen, dat deze na de startdatum niet tussentijds kunnen worden opgezegd en dus doorlopen tot de overeengekomen einddatum van de specifieke opdracht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag