Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend heeft een dochtertje van zes jaar met zijn ex hij heeft altijd allimentatie betaald maar wel altijd contant gegeven dit hebben zij samen zo met elkaar afgesproken.
Nu heeft zijn ex gezegd dat zijn dochtertje hem niet meer wilt zien en dus hoeft/mag hij ook niet meer komen (ze wonen ver uit elkaar) ,maar zijn dochtertje is echt helemaal weg van haar papa dus dat is vreemd ,mijn vriend heeft nu een paar keer geen allimentatie meer betaald en nu is zij naar een advocaat gegaan omdat ze nu wil vastleggen dat hij moet betalen.
Ze zijn nooit getrouwd geweest en maar kort samen geweest mijn vriend heeft zijn dochtertje wel erkent en is al die 6 jaar op en neer gereden om zijn dochter te zien en is altijd goed voor haar.
De vraag is nu eigenlijk heeft zij het recht om zijn dochtertje zomaar bij hem weg te houden .Tevens vraagt haar advocaat alleen maar naar zijn loonstrook over 2018 er word verder niet gevraagd welke lasten hij heeft (hij heeft ook schulden die afbetaald moeten worden namelijk). Kan dit allemaal zomaar?

Nee dat mag niet, ik adviseer uw vriend om per bank de kinderalimentatie te betalen wat is afgesproken. Er is zeker recht op omgang. En zelfs dat de dochter bij zijn vader verblijft eens in de twee weken een weekend en tijdens de vakanties en andere bijzondere dagen zoals kerst en oud en nieuw. Inzake afgifte loonstrook adviseer ik dat te geven als de moeder ook inzage geeft in haar financiele situstie. Als uw vriend dat wil dan kan ik zijn belangen behartigen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag