Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs de diagnose chronische artritis gekregen en ik heb hier erg veel last van, in combinatie met een burn out kan ik mijn werk niet uitvoeren. Mijn arts zegt dat ik voorlopig rust moet nemen anders kan het erger worden, maar mijn werkgever en bedrijfsarts spelen samen en accepteren mijn ziekteverzuim niet. De bedrijfsarts zeg dat ik gewoon gezond genoeg ben om 40 uur per week te werken en vind de oorzaak van mijn afwezigheid dat ik in conflict ben in plaats van mijn ziekte.

Ik heb het idee dat de werkgever van mij af wil. Mijn werkgever dreigt al met ontslag als ik niet kom opdagen, maar ik ben niet in staat om te werken. Wat kan ik nu doen?

Het is niet aan uw werkgever om uw ziekte te beoordelen en vervolgens te dreigen met ontslag. De bedrijfsarts dient uw arbeidsongeschiktheid te beoordelen en als u het niet eens bent met het oordeel, dan raad ik u aan om een deskundigenoordeel aan te vragen bij het uwv.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

U moet in ieder geval het deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen. Daarnaast kunt u, zeker wanneer u denkt dat de werkgever en bedrijfsarts onder 1 hoedje spelen, een second opinion vragen. De bedrijfsarts moet dan een andere bedrijfsarts, van een andere ArboDienst, inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag