Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezer,
Ik werk op een haar na 11 jaar voor een bedrijf. Binnen dit bedrijf zijn door de jaren heen mijn taken uitgegroeid tot een veel bredere functie met bijbehorend salaris. Nu zal het bedrijf worden overgenomen en mij is verteld dat ik mijn capaciteiten elders moet gaan bewijzen in een basisfunctie (2 uur extra reizen per dag)Wanneer ik dit niet wil, willen ze me wel "een maandje doorbetalen om wat anders te zoeken" Uit alles blijkt dat het een oplossing is om me aan de kant te zetten. Mijn vertrek laat een gat in het huidige bedrijf dat gevuld moet worden en de locatie waar ik heen moet heeft helemaal geen vacatures. Ik wil dit niet. Heb ik uberhaubt rechten in deze?

JA, u heeft zeker rechten.

Bij overgang van onderneming gaat uw arbeidsovereenkomst mee over. Dit is inclusief alle extra taken/bevoegdheden, die u feitelijk verricht(te).

Wanneer de werkgever u een andere, passende functie wil aanbieden, dan moet hij met u in overleg. Lukt dit overleg niet, dan moet hij naar het UWV of de kantonrechter om u te (kunnen) ontslaan. Wanneer u zelf ook weg wilt, dan kunt u een vaststellingsovereenkomst sluiten.

Gezien de lengt van uw dienstverband heeft u recht op een transitievergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Sorry ik had wat specifieker moeten zijn. De functie is in theorie passend omdat mijn taakomschrijving nooit is vastgelegd. Mijn bezwaar is voornamelijk dat het 60km verder is dan mijn huidige werkomgeving.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag