Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede dag
Mijn zoon is zwaar autistisch en heeft een dwang stoornis. Afgelopen mei is hij met zijn pgb van jeugdwet overgegaan naar wmo. Bij jeugdwet had hij oa. informele begeleiding voor 18 u per week. Nu bij de wmo is dat naar 10 u gegaan. Na een bezwaarschrift is hier 11,5u van gemaakt. Als moeder begeleid ik mijn zoon 40 tot 50 u per week. Hij heeft thuisonderwijs voor 24u per week. Waar hij continu begeleiding bij nodig heeft. Hij kan dit niet alleen, hij ziet door de bomen het bos niet meer. 2x per week breng ik hem naar sport waar hij ook begeleiding nodig heeft en 1x naar de zorgboerderij bij elkaar 3,5u. Dit kan door bepaalde omstandigheden niet door een ander. Na het onderwijs ben ik met hem meerdere keren per week bezig met zijn dwang, aan leren van klusjes, omgaan met zijn autisme enz. Bij het startte van de dag, maaltijden, avond, douche enz. heeft hij hulp nodig. Alleen hiervoor hebben ze 4x20min per dag voor gerekend en 2 uur administratie contact instanties. Samen 11,5 uur per week. Onderwijs valt buiten de wmo zeggen ze. Hij kan wel nog begeleiding speciaal krijgen. Als moeder kreeg ik voor 16u per week aan begeleiding betaald uit de jeugdwet. Wij zijn met de uitspraak van het bezwaarschrift nog niet eens. Als doelen willen ze dat ik nog meer met hem ga doen waar hij helemaal niet aan toe is. En er staan doelen bij die niet van toe passing zijn voor hem. Hoeveel mantalzorg willen ze dat ik geef. Voel me een gediscrimineerd als moeder want een ander kan wel ingehuurd worden.
Heeft het nut om beroep in te stellen bij de rechtbank. En hoe gaat het met de kosten van griffierecht en advocaat. Mijn zoon is 18 jaar en heeft geen inkomen en woont nog thuis. Kijken ze dan naar het inkomen van ouders?
Vriendelijke groet

U kunt altijd beroep middels advocaat/rechtshulpverlener instellen. Let wel op de termijn die in de beschikking op bezwaar staat. Uw zoon is belanghebbende, hij gaat in beroep. Volgens mij kijkt men dan niet naar het inkomen van de ouders bij een aanvraag om tegemoetkoming in de advocaatskosten. U heeft bezwaar tegen het feit dat uw ondersteuning wordt gerekend tot de normale mantelzorg. Volgens u overschrijdt die zorg de gebruikelijke zorg die in de vorm van mantelzorg wordt gegeven, en moet uw zorg gerekend worden tot de maatwerkvoorziening die de WMO biedt. Het is aan de advocaat om de motivering die de gemeente op het bezwaar heeft gegeven met argumenten te weerleggen en aan te tonen dat de gemeente op deze manier het begrip gebruikelijke zorg teveel oprekt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag